Coach wordt coachee aka durf (hulp) vragen

21 juli 2020 0 Door ELLALA

#durfvragen #jestaaternietalleenvoor

Ik ben iemand die veel alleen uitzoekt, veel alleen probeert, veel nadenkt voor mezelf, veel alleen…en dit terwijl ik een fantastische vrouw heb, een warm gezin heb, vrienden heb waar ik zeker terecht zou kunnen maar waarom zou ik hen of iemand anders lastig vallen met mijn denken en doen?

Tot ik op een bepaald moment eens al mijn denken vertelde aan mijn vrouw en zij luisterde gewoon…wat een verademing was dat. Dat gevoel, ik kan het niet beschrijven, maakte iets in me los en tot op de dag van vandaag laat ik me meer coachen, vraag ik tweede opinies of extra advies en laat ik anderen ook effectief zaken voor mij uitvoeren. Ik heb mij laten coachen om mijn lichaamstaal aan te pakken, ik heb mij laten coachen om gewichtstraining beter te doen, ik heb mij laten coachen in het ordenen van gedachten, ik vertel eens over een bepaald onderwerp aan mijn vrienden om hun mening te horen en hier mee aan de slag te gaan,… en weet je wat? Dit werkt rustgevend. Het doorbreekt mijn eigen cirkel. 

De begeleiding van coaches was ook effectief coaching. Ze lieten me zelf nadenken door technieken toe te passen. Ze lieten me zelf ondervinden wat het was om een bepaalde houding aan te nemen of door verkeerd gewichten te heffen hoe het anders kon en soms ook gewoon moest. Door het zelf te ondervinden heb ik het ook allemaal beter verwerkt en onthouden.

Ik stond er eigenlijk nooit alleen voor maar door mezelf open te stellen en advies/hulp/… te durven inschakelen besef ik maar al te goed dat ook een coach nog coaching nodig heeft en dit allesbehalve erg is.

Groeten,

Jef