Wat in tijden van Corona?

13 april 2020 1 Door ELLALA

Corona, het enige woord dat dagelijks wel duizenden keren wordt vermeld. Voor vele mensen zorgt dit begrip voor een zeer angstig gevoel, voor anderen is het nog steeds allemaal overroepen…

 Ikzelf behoor tot de eerste categorie. Ik heb er wel wat schrik van. Ikzelf heb astma en aangezien het de longen aantast ben ik zeer voorzichtig. Plus het feit dat het virus in onze zeer dichte kring terug te vinden is/was, doet er geen goed aan. Maar kijk, we volgen de maatregelen strikt op, meer kunnen we niet doen.

Ik wil daarom eens positief nieuws brengen. Altijd het negatieve nieuws horen of zien, daar word ik gewoon negatief van. Met dit artikel wil ik aantonen, dat wij als gezin, heel wat positieve kanten terugvinden. Hopelijk hebben jullie er ook een paar.  

Rust

 De grootste verandering die wij merken is: rust. Geen haast meer naar de voetbal, basket, dansen, ballet… Pas op, wij doen dit graag maar je wordt geleefd. We rijden op automatische piloot, alles goed getimed, goed georganiseerd (wie rijdt met wie rond)… Nu dit wegvalt, brengt dit een bepaalde rust. We staan op ons gemak op, ontbijten met ons 5, gaan na wie wat gaat doen en we zorgen dat iedereen tevreden is met de planning. Iedereen tevreden! 

Quality time

Waar we nu ook meer van genieten is de quality-time met het gezin. Het is fijn om iedereen rondom je te hebben. Je hoeft daarom niet 24/7 met elkaar bezig te zijn. Het is genieten om de kindjes met elkaar te zien spelen, hoe de interacties zijn met elkaar maar ook hoe ze zich alleen bezighouden. We hebben, zoals je wel weet, 3 kinderen en alle 3 zijn ze zo verschillend.  Nu vallen die verschillen nog meer op omdat je ze zo kunt “bestuderen”. Ik vind het ook fijn om Jef aan het werk te zien voor zijn klanten. Zo gefocust & dan komt de businessman naar boven. Allemaal dingen die ik normaal niet zie J  De kleine dingen vallen meer op & daar moet je gewoon van genieten. Ik spreek voor veel mensen als ik zeg dat we te veel vanzelfsprekend nemen en nu komt daar verandering in.

Natuur

Ik kan nog wel enkele puntjes bedenken zoals de grote kuis die ik eindelijk kan doen… maar wat ik nog een zeer belangrijk punt vind, is dat de natuur weer meer tot zijn uiting komt. Je ziet het in het nieuws dat de rivieren in Venetië terug supermooi worden, dat onze luchtkwaliteit betert… In onze tuin let ik ook meer op de dingen. Onlangs zat er een Vlaamse Gaai in de tuin, ik had dat nog nooit gezien. Ook zien we egeltjes passeren… zalig gewoon!

Het is iets raar

Corona… het is iets raar… Dat het maar snel voorbij is (maar ik vrees ervoor) maar ik hoop vooral dat we er allemaal lessen uit gaan trekken. Dat we meer moeten genieten van wat we hebben, dat we minder gehaast gaan en mogen leven, dat we de technologie van vandaag wel zeer dankbaar mogen zijn maar dat sociale contacten in real life toch veel leuker zijn en dat we die meer gaan appreciëren.

 Corona… een begrip dat we nooit gaan vergeten… 

Hou jullie gezond!

 Liselot

PS. Ook bij ons is het niet altijd rozegeur en maneschijn. Ik heb ook al veel verdriet mogen ervaren deze periode, maar praten helpt. Ik ben blij dat Jef alles uit me sleurt, want dat lucht op. Denk niet “ik sta er alleen voor”, er is altijd wel iemand die wilt luisteren/helpen, ook wij! 

Licht in de duisternis