Met kleine, eenvoudige stappen beginnen…

13 november 2019 0 Door ELLALA

Zit je ook af en toe in een tweestrijd tussen strak in je vel zitten & genieten van heerlijk eten?
Wel, ik ben een nogal grote zoetebek & hou van frietjes maar langs de andere kant wil ik een strak lichaam.
Hoe ben ik daar nu aan begonnen? Met kleine, eenvoudige stappen.

Chocolaatjes, iedere week frietjes... heerlijk!

Na 3 zwangerschappen bleven er in mijn ogen lang kilo’s te veel aan plakken. De reden was niet ver te zoeken natuurlijk: geen “nee” zeggen tegen chocolaatjes, iedere week frietjes van de frituur, ijsjes, koekjes, veel chocomelk (liefst met slagroom)… dit in combinatie met niet sporten.
Nu moet je weten dat ik voor de zwangerschappen minstens 3 keer per week ging voetballen. Dus ik mocht eten wat ik wou, ik kwam nooit bij.
Wat een verschil met nu J

Maar tot begin dit jaar had ik altijd wel een excuus om er niets aan te doen, buiten boos zijn op mezelf & klagen dat de weegschaal hoog bleef: het eten was te lekker & tijd om te sporten had ik zogezegd niet.

Toen draaide ik mijn knop om...

Ambetant lopen van mezelf weerspiegelde ik meer en meer op de kindjes en op Jef. Dat kon toch niet! Hoe kan ik nu een goed voorbeeld zijn voor mijn kindjes als ik zelf niet goed in mijn vel zit? En wat moet Jef steeds met mijn gezaag… Voor niemand goed, dus draaide ik beetje per beetje, stapje per stapje mijn knop om. Ik ging en moest gezonder leven, geen excuses meer !

Met kleine, eenvoudige stappen ben ik begonnen. Geen extreme aanpassingen, want zoiets houdt niemand vol. De bedoeling is om dit vol te houden tot het een gewoonte wordt, dat het past in mijn routines.

Kleine veranderingen die ik momenteel in mijn eetschema pas:

  •        niet elke dag een koekje eten
  •        2 stukken fruit per dag eten
  •        Volkorenbrood eten i.p.v. bruin brood
  •        Geen dagelijkse chocomelk meer

Daarenboven ga ik veel meer sporten: 2x per week naar de dansschool (even me-time) , daarnaast 1 tot 2 keer per week thuis oefeningen doen.

Doelen aan het bereiken!

Raar maar waar maar het gaat veel vlotter dan ik ooit gedacht had. Het sporten is terug een plezier geworden & het eten… Tegen chocolaatjes zeg ik nog steeds geen nee J maar ik hou me meer in.

Enkele kilootjes minder, maar vooral enkele centimeters aan mijn “lovehandles” zijn verdwenen! Ik ben nog niet 100% tevreden met mijn lichaam, maar voel me al veel beter! Geduld is uiteraard een mooie deugd, daar moet ik nu nog wat aan werken 😉 

Jij kan het ook!

Als ik het kan, kan jij het zeker ook. Je begint met kleine veranderingen & gaat telkens een stapje verder.
Vergeet niet, je hoeft het niet alleen te doen. Wij coachen je graag om je doelen te bereiken
Krijg je graag tips i.v.m. voeding of liever hulp bij het sporten of… Stuur ons een mailtje of geef ons een belletje. Samen kunnen we dit!

Groetjes,

Liselot