Gelukkig zijn met onbewust behaalde “doelen”

23 oktober 2019 0 Door ELLALA

Onbewust behaalde “doelen”

Zelf ben ik hard bezig met het bereiken van doelen. Kleine en grote doelen, werkgerelateerde doelen zoals carrière maken en mezelf bijscholen maar ook privé doelen zoals zorgen dat er een regenput komt te zitten en de regenpijpen aangesloten geraken of de kindjes zo goed mogelijk opvoeden. Maar, en ik weet niet goed of ik het onder de noemer “doelen” kan plaatsen, ik heb eigenlijk al veel doelen bereikt en sommige doelen ga ik mijn hele leven hebben als doel…

Ik ben afgestudeerd, ik heb een huis en tuin, ik heb werk, ik heb een fantastisch gezin, ik heb superfamilie, ik heb zot goede vrienden, …Ik heb eigenlijk onbewust al veel onbewuste doelen bereikt. Maar eigenlijk heb ik daar nog nooit bij stil gestaan tot een paar maanden terug.
Ik keek naar mijn gezin en vergat alles daar rond, ik keek naar onze tuin waarin ze aan het spelen waren, ik genoot en dacht bij mezelf, dit heb ik toch al bereikt. En toen besefte ik dat ik al veel meer had bereikt maar er nooit echt van had genoten.
Sindsdien is er eigenlijk veel druk van mijn schouders gevallen. En als ik soms terug druk voel, om welke reden dan ook, dan helpt het om te kijken naar wat ik al bereikt heb. Vaak ontspant dit me dan en helpt het om te beseffen dat mijn volgende doelen misschien niet moeten of op een rustiger tempo kunnen volbracht worden.

Ga ik nu mijn kinderen niet meer ondersteunen of die regenput niet laten plaatsten of mij niet meer inspannen op het werk om goed te presteren of …? Neen, zeker niet. Er zijn voor mijn kinderen zal een doel voor het leven zijn en een zoektocht om dit zo goed mogelijk te blijven doen. De regenput zal ik zeker plaatsen omdat ik zo mijn steentje bijdraag aan de natuur en dat kan afsluiten als “doel bereikt”. En voor mijn werk ga ik me blijven inspannen en zorgen dat de doelen bereikt worden en mezelf blijven bijscholen. Maar…ik heb al veel “onbewuste” doelen bereikt en dat geeft mij een bepaalde rust.

Groeten, 
Jef

Doel bereiken