Laat het los – Hakuna matata

2 oktober 2019 0 Door ELLALA

Inspiratie halen uit… Disneyfilms.

Wie Disney zegt, denkt aan muziek, dans, romantiek, stoerheid, aan een positief verhaal. 

Van kids af aan ben ik grote fan van Disneyfilms: Aladdin, Doornroosje, Peter Pan, Belle & het Beest, de kleine Zeemeermin…. Ik droomde er altijd van om te vertoeven in die heerlijke werelden, dat ik er deel uitmaakte. 

Deze “passie” geef ik dan ook met heel veel plezier door aan onze kinderen. De meisjes vinden de prinsessenfilms super, terwijl onze Lars dan liever naar de stoerdere films kijkt. In de auto zingen we liedjes mee & verzinnen we dansjes. Zalig toch! 
Nu ik de films herbekijk, besef ik dat we eigenlijk veel inspiratie & lessen kunnen halen uit de verhalen.  

Het eerste liedje waar ik spontaan aan denk ik is “Let it go” van Frozen. “Laat het los”… spreekt voor zich.
Of “Hakuna Matata” van de Leeuwenkoning. Ze zingen letterlijk: “je hebt geen zorgen, zorg maar dat je geniet”. Ken je deze van Toy Story: “Je bent een vriend van mij”? of Vaiana “Ooit zal ik gaan”. Het ene doet je inzien dat vrienden belangrijk zijn, het andere gaat, volgens mij, over wat je zelf wilt, dat je je eigen weg moet uitstippelen, ook al hebben de mensen rondom jou een ander idee hierover. 
 

Allemaal leuke liedjes, maar niet zo evident om op te volgen, toch niet voor mezelf. Ik kon me  vroeger in heel wat zaken opwinden, zorgen maken…. Uiteraard zeg ik niet dat ik dat nu niet meer doe, maar het gaat al beter. Er zijn al zaken die ik makkelijker van me af kan zetten. 
Stiekem denk ik dan aan 1 van deze liedjes & het ontspannen gaat dan net iets makkelijker. (Lees: luidkeels meezingen in de auto als niemand het hoort of uitbundig dansen thuis)

Mijn advies: zet muziek op, zing mee, dans, beweeg… probeer het van je af te zetten. Bij mij werkt dit 🙂

Groetjes,Liselot

 
coaching met muziek