Work-life balans…eeuwige strijd?

16 juli 2019 0 Door ELLALA

Work-life balans…eeuwige strijd?

Toen er nog geen kindjes waren was de work-life balans goed in evenwicht. Samen sterk met Liselot, lange dagen kloppen, weekenden en avonden samen vullen zodat onze “wij” en onze “ik” voldoende gevoed werden. Dan veranderde ons leven op een, voor ons, fantastische manier. We kregen ons eerste kindje. En ons tweede en derde kindje volgden snel na elkaar. FANTASTISCH!

Dus work-life balans….euhm…carrière maken, er zijn voor ons twee, er zijn voor onze kindjes, nog “ik”-tijd,….realistische check.

Nog voor we aan kindjes begonnen hebben we direct het volgende tegen elkaar gezegd: “wij kiezen voor kindjes, dus wij moeten er voor zorgen dat we er voor hen zijn”. De eerste keuze die we gemaakt hebben – lees “Jef heeft deze strijd verloren” – is dat Liselot er als eerste zal zijn voor de kindjes. Tijdig bij de onthaalmama, tijdig aan school, regelen van opvangkampen,…en Jef voor de carrière gaat. Dit is sinds 2011 nog niet veranderd.  We merken wel dat de tijd voor ons tweetjes of onze “ik” nog helemaal niet in balans is. Dit is nog steeds een zoektocht waarbij we merken dat het vooral aankomt om toch de kindjes af en toe los te laten…

Ik probeer het nu zo aan te pakken door tijdens de week veel te werken en “ik” tijd in te plannen, om zo in het weekend en tijdens schoolvakanties de balans naar het gezin in orde te brengen. De met-ons-tweetjes tijd krijgen we ook beter in balans omdat we nu samen werken en deze werkmomenten ingepland worden. We plannen dan ook bewust tijd in om dan samen even te gaan eten of te sporten of een filmpje te zien en er dan terug in te vliegen.

Work-life balans….een eeuwige strijd? Zeker niet, op een dag gaan de kindjes het huis uit….neen, het is zeker geen eeuwige strijd, het gaat er om wat je zelf wil. Wil je meer werken of meer bij de kindjes of meer “ik” tijd of ….wat je wil, dat pad bewandel je en je leert dan zelf of het is wat je wil. Kan het zijn dat je iets moet opgeven om dit te bereiken? Ook dan is het belangrijk dat je doet wat je zelf wil.

Wil je graag iemand die je coacht om de wat-je-wil te weten te komen? Contacteer ons en samen beklimmen we de trap.


Groeten,

Jef