Positief realistisch…onze eerste blogpost….

3 mei 2019 0 Door ELLALA

Positief realistisch? Vul het gerust zelf in. Wij gaan ervoor om positief in het leven te staan maar realistisch genoeg om te beseffen dat niet alles positief kan zijn of worden. Vaak geven we onbewust nog een opmerking of hebben we een vooroordeel waarbij we elkaar de opmerking geven om nu het positieve te vinden en te leren uit wat we net gezegd hebben. We komen dan vaak tot de vaststelling dat die opmerking niet nodig was of dat die opmerking op een andere manier geformuleerd kon worden en ook zijn positieve kant heeft. Dit heeft ons al vaak doen filosoferen, lachen maar ook met het blos op de wangen een beetje een schaamtegevoel gegeven…maar iedere keer ook weer gaf het ons achteraf een positief goed gevoel.

Hoe zijn we nu op positief realistisch gekomen? Omwille van het gevoel. Samen hebben we al een mooi traject afgelegd waarbij we al gevallen zijn maar ook telkens weer zijn opgestaan. We merkten dat, na het terug opstaan, we er een positief gevoel aan over hielden. Dit gaf ons de gedachte om door te gaan met “altijd positief”. Al vlug voelden we ons niet goed bij het woord “altijd”. Het gaf ons een bepaalde druk en er volgden snel genoeg voorbeelden die we niet positief konden bekijken. Hieruit volgde “positief realistisch” wat het voor ons aangenamer maakt om zo in het leven te staan.

Positief Realistisch.

Volgens de Van Dale Woordenboek betekenen de 2 woorden het volgende;
Positief: gunstig; = welwillend: ergens positief tegenover staan; niet negatief

Realistisch: de werkelijkheid zo getrouw mogelijk weergevend ; in staat de dingen te zien zoals ze zijn; = nuchter